Baby en kinder EHBO

Je hebt kinderen, kleinkinderen, of je werkt regelmatig met kinderen. Hoe goed je ook oplet, een ongeluk zit in een klein hoekje. Weet jij hoe je moet handelen in geval van nood?

 

Een pleister plakken kan iedereen en een verband aanleggen lukt je waarschijnlijk ook nog wel. Maar wat doe je als je kind zich verslikt in een stukje speelgoed? Wat als hij een ernstige bloeding krijgt? Of als je baby van de commode valt? De eerste minuten zijn cruciaal, zeker bij jonge kinderen. Wachten op hulp kan soms zelfs fataal zijn. Het is daarom belangrijk om een cursus EHBO bij baby’s en kinderen te volgen, zodat je precies weet wat je moet doen in geval van nood.

 

Waarom is baby en kinder EHBO nodig?

Ruim 140.000 kinderen belanden jaarlijks op de Spoedeisende Hulp door een ongeluk in of om het huis. De meeste behandelingen zijn voor valpartijen en vergiftiging. Kinderen belanden vaker dan nodig in het ziekenhuis, doordat veel ouders niet weten wat ze moeten doen. De kennis over EHBO van veel ouders schiet tekort. Misschien houd je je baby als hij zich verslikt mogelijk ondersteboven of ontsmet je een tekenbeet, terwijl je beide dingen juist niet moet doen. En laat je je kind met een bloedneus met zijn hoofd voorover of achterover zitten? Als je een cursus EHBO volgt weet je als ouder dat je leert om op de juiste manier te handelen en voel je je zekerder en schiet je mogelijk minder snel in paniek als je kind een ongeluk krijgt.

 

Wat kan ik na het volgen van de cursus?

Als je deze EHBO-cursus aan baby’s en kinderen volgt, ben je goed voorbereid op dit soort situaties en kun je ook reanimeren als dit nodig is. Je weet wat je kunt doen én durft in actie te komen. Met een EHBO-cursus op zak voorkom je erger letsel en kun je zelfs levens redden

 

Inhoud cursus

Aan bod komen onder andere: verslikking, koortstuipen, allergische reacties, kinderziektes, bewustzijn, oververhitting en onderkoeling, flauwte, kneuzingen en verstuikingen.

 

Praktijkles 3,5 uur (afhankelijk van de groepsgrootte kan dit uitlopen naar 4 uur)

Op een interactieve manier worden de juiste handelingen per noodsituatie uitgelegd en gedemonstreerd door een ervaren instructeur. Tijdens de les worden er echte noodsituaties nagebootst en oefen je op reanimatiepoppen met AED. Je oefent onder begeleiding van de instructeur, ontvangt tips & tricks en kunt al jouw vragen stellen.

 

Inclusief:

Toegang tot de EHBOapp van La PachaMama waar je alle praktische informatie terug kan vinden en een A-Z waar je snel gebeurtenissen en/of klachten kan opzoeken en hoe je het beste kunt (be)handelen. 

Koffie/thee

Kleine versnapering

Officieel certificaat.

 

Een gezellige en interactieve cursus in een gemoedelijke omgeving met gelijkgestemden. 

kosten kinder EHBO-cursus

€ 100,-

De meeste zorgverzekeraars vergoeden een cursus EHBO deels of volledig vanuit een aanvullend pakket. Vraag na bij je zorgverzekering wat ze vergoeden.

Locatie

La PachaMama Breevennenweg 5 5809 EK Leunen

 

Aanmelden

Je kunt je inschrijven via onderstaande knop. 

 Wanneer het minimaal aantal van 6 deelnemers bereikt is gaat de cursus door en ontvang je een factuur in je mailbox.