Bevalbad huren ( Goedkoopste van Nederland)

Droom jij van een badbevalling?

Bevallen in water kent veel voordelen, waaronder de natuurlijke vorm van pijnstilling, meer bewegingsvrijheid, ontspanning tussen de weeën en een kleinere kans op scheur of knip.

Pijnstillende werking

Veel zorgprofessionals zien een bevalling in water als een natuurlijke vorm van pijnstilling. Door het warme water ontspant je lichaam en wordt er endorfine aangemaakt. Endorfine heeft een pijnstillende werking, waardoor je beter weeën kunt opvangen. Hierdoor neemt de behoefte aan bijvoorbeeld lachgas of een ruggenprik af.

Makkelijker bewegen

In water ben je gewichtloos, waardoor je makkelijker kunt bewegen. Hierdoor is het een stuk eenvoudiger om bepaalde houdingen aan te nemen bij een waterbevalling dan bij een bevalling in bed. Het aannemen van andere houdingen bevordert de bevalling.

Kleinere kans op scheur of knip

Veel vrouwen zien tegen een scheur of knip op. Een voordeel van een waterbevalling is dat de bevalling veelal meer geleidelijk gaat. Hierdoor wordt je perineum langzamer opgerekt. Daarnaast is het perineum soepeler door het warme water. Zo wordt de kans op scheuren of een knip veel kleiner bij een bevalling in bad.

Rustige start bij geboorte

Bij een waterbevalling wordt de baby in het water geboren. Dit zorgt voor een rustigere overgang voor de baby vanuit de baarmoeder. Baby’s die geboren worden met een waterbevalling worden waterbaby’s genoemd. Over het algemeen zijn waterbaby’s bij hun geboorte vrij rustig en wordt er niet of nauwelijks gehuild.

Ook prettig voor de partner

De partner heeft een actieve rol bij een bevalling in bad. Zo kan de partner het bad opzetten en deze met water vullen. Daarnaast kan de partner de watertemperatuur in de gaten houden tijdens de gehele bevalling. Veel partners voelen zich hierdoor (nog) nuttiger.

Hoe gaat het in zijn werk?

Bevallingsbad opzetten

Het opzetten van het bevallingsbad duurt ongeveer 15 minuten. Het vullen met water neemt ongeveer 45 minuten in beslag. Houdt dus rekening met een uur voorbereidingstijd. Het bad bestaat uit 5 luchtkamers, welke je allemaal met de meegeleverde elektrische opblaaspomp opblaast. Het vullen van het bad gaat met de waterslang en de meegeleverde koppelstukken.

Bevallingsbad gebruiken

Door de zachte vloer, het zitje en de zachte randen is het aannemen van een prettige en comfortabele houding geen probleem. Het water zorgt ervoor dat je gewichtsloos bent en het veranderen van posities vergemakkelijkt. Met de handvaten heb je extra mogelijkheden om je vast te houden tijdens bijvoorbeeld het opvangen van weeën. Door de zachte vloer kun je heel lang, zonder pijn, op je knieën zitten.

Bevallingsbad legen en schoonmaken

Als de moeder uit bad is moet het water weer uit het bad worden gehaald. Hiervoor gebruik je het elektrische waterpompje. Haal eerst eventuele vervuiling uit het bad met het schepnetje. Koppel de slang los van de kraan en zorg ervoor dat de slang in de wc hangt, onder de wc bril. Zo zorg je ervoor dat de slang goed blijft hangen.

Bevallingsbad opruimen

Wanneer het bad volledig schoon én droog is, kan deze weer worden opgevouwen. Het is vooral belangrijk dat het bad onbeschadigd weer in de tas past. Zodra alles weer in de tas zit, kun je weer contact opnemen met Lotus Baby Spa wanneer je het bad kunt terug brengen of op kunt sturen.

Algemene informatie

 1. Je ontvangt het bad voor de periode vanaf week 37 t/m week 42 van je zwangerschap.
 2. Het bad is geschikt voor 2 personen
 3. De afmetingen van het bad zijn: buitenmaat 193/165/76 cm en binnenmaat 142/114/69 cm.
 4. Het bad wordt geleverd inclusief:
 • nieuwe hygiënische binnen hoes
 • nieuwe waterslang 12 mm
 • warmte afdekhoes ( slechts 0.5 graden verlies per uur)
 • set kraankoppelingen
 • dompelpompje
 • elektrisch luchtpompje
 • badthermometer
 • schepnetje
 • vloerzeil 275×275 cm
 • anti slipmat 45×125 cm
 • duidelijke handleiding

Mocht je niet in het bad kunnen bevallen dan krijg je een bedrag van € 20,- terug.

 

De prijs is € 110,- exclusief verzendkosten.